Familjevänligt utegym i anslutning till större lekplats i Marielundsviken Mariefred

Inlämnad av:

Sophia L Alhammar, 2020-10-29 20:28

Slutdatum:

2021-01-27

Det vore önskvärt att kommunen ser över möjligheten för att bygga ett utegym i anslutning till en större lekplats i Marielundsviken - Mariefred. 
 

Att ge möjlighet för allsidig träning är bra för den allmänna folkhälsan och kan bidra till att öka sysselsättningsgraden på fritiden hos både unga och gamla. I synnerhet i dessa pandemitider när hemmajobbandet ökat (en troligtvis varaktig förändring) och organiserade träningsformer behövt begränsas. Utegymmet skulle med fördel vara tillgänglighetsanpassat och uppmuntra till rörelse och aktivitet för alla. Exempel på träningsredskap/aktiviteter som skulle uppskattas: Romerska ringar, knäböjsstation med olika vikter, crossfit traktordäck, battle roaps, chinsställning på olika höjder, klätterställning och armgång. 
 

I anslutning till detta utegym skulle även en större lekpark för både yngre och äldre barn uppskattas av invånarna i Strängnäs kommun. En samlingsplats för lek och aktivitet!

 

Rösta gärna på detta förslag :)

Underskrifter

Det här förslaget är avslutad.

3 person(er) har skrivit under detta förslag. Klicka här för att visa alla underskrifter.

Underskrifter

3

underskrifter

Visa alla underskrifter

Kontakt

Delta och påverka!
Moderator

Kansliavdelningen
Strängnäs kommun
0152-291 00
moderator.eforslag@strangnas.se


Länkar:
Riktlinjer för e-förslag

 

Dela

Senaste förslagen

Strängnäs kommun, 645 80 Strängnäs | telefon 0152-291 00 | fax 0152-290 00 | e-post kommun@strangnas.se | organisationsnummer 212000-0365

Portalen levererad av